Nordic El

Nordic El AB är ett svenskt privatägt elhandelsbolag. Företaget är en oberoende leverantör vars målsättning är att kunna erbjuda den mest prisvärda elen i Sverige, samt även bli den ledande leverantören. I dagsläget samarbetar Nordic El med LMG och Konstnärsförbundet Alliansen.

Billigast Elpris! – Jämför alla sveriges elavtal i realtid !

Att bli kund

Det går snabbt och enkelt att bli kund hos Nordic El. Det enda du behöver göra är att fylla i ett formulär via företagets hemsida. Nordic El erbjuder rörliga elavtal. Om du lovar att stanna som kund hos Nordic El i 1 år så får du ännu billigare rörligt avtal.

Även om rörliga avtal kan skifta ganska mycket i pris, från månad till månad, så visar statistiken att detta ofta är den billigaste avtalsformen i långa loppet. Efter att du har fyllt i formuläret via Nordic Els hemsida, så tar företaget kontakt med din lokala nätägare.

Därefter så läses din elmätare av, och ifall samtliga uppgifter stämmer så kommer du inom kort att få en bekräftelse från Nordic El. När du ansöker om avtal med Nordic El så ska du bland annat kunna uppge anläggningsID, nätområdesID och beräknad årsförbrukning.

Välj E-faktura

E-faktura är ett mycket smidigt sätt att betala sina räkningar från Nordic El. Efter att du kontrollerat att din faktura stämmer så godkänner du den för betalning direkt på skärmen. Ta kontakt med din Internetbank och ordna med E-faktura.

När avtalet löper ut

Många elbolag överför kundens avtal till ett tillsvidarepris, ifall kunden själv inte valt att omförhandla sitt avtal. Kom ihåg att detta pris i regel alltid är dyrare än alla avtal. Nordic El behandlar dock inte sina kunder på detta sätt. Om du inte skulle omförhandla Nordics fasta avtal så övergår det automatiskt till ett rörligt avtal.

Sänk din elförbrukning

Det finns flera saker som d kan göra för att sänka din elförbrukning och bli energismart. För en dryg hundralapp kan du skaffa en elmätare, med vilken du kan räkna ut vilka maskiner och apparater i ditt hushåll som drar mest el. Kom ihåg att många elektriska apparater drar ström även när de är avslagna.

Därför kan det vara en bra idé att köpa ett grenuttag med en på- och avstängningsknapp. Vidare kan du köpa till en timer. Genom att sänka temperaturen i bostaden, med bara ett par grader, så kan man tjäna många sköna slantar. Vidare är ett bra råd att byta ut dina vanliga glödlampor mot lågenenergilampor.

I köket kan du spara mycket energi. Kontrollera så att kylen och frysen har rätt temperatur. I kylen ska det vara 5 plusgrader och i frysen 18 minusgrader. Har du en diskmasknin så ska du inte sätta igång den förrän den är full. Diskar du för hand så ska du använda dig av diskbalja. Stäng av plattorna lite i förväg när du lagar mat och låt stekpannorna och kastrullerna stå på eftervärme.

Kontakta Nordic El

Om det är någon fråga som du inte tycker att du får svar på via Nordic Els hemsida så ska du inte tveka att höra av dig direkt till företaget. Du når Nordic El på telefonnummer 031-743 99 70. Du kan även ta kontakt med Nordic El via e-post.

Nordic El, 9.0 out of 10 based on 1 rating